Lokalpolitikere kræver Løkkes afgang

Lars Løkke Rasmussen må gå som formand efter gårsdagens valgnederlag. Så klar er melding fra Viborg-politikerne Ib Bjerregaard og Nina Hygum.

Valget til Europaparlamentet blev en mavepumper for partiet Venstre. Festen i partiets valglokale på Christiansborg blev lige pludselig meget stille, da det gik op for medlemmerne, at Venstre kun fik to mandater, og dermed gik et tilbage i forhold til sidste valg.

Og i Viborg fik det regionsrådsmedlem Ib Bjerregaard til at komme med en klar udmelding.

- Den eneste løsning er, at en samlet hovedbestyrelse i samarbejde finder en ny formand, siger Ib Bjerregaard.

Viborg-politikeren var inden valget ude med en kritik af Løkke. Han sagde dengang, at han ikke håbede, at sagen ville koste mandater ved valget. Nu er valgresultatet kendt, Lars Løkke har taget ansvaret for nederlaget og Ib Bjerregaard er blevet helt klar i sin udmelding.

- Løkke er en god politiker, men det kan partiet ikke bruge til noget, når danskerne lige så snart de ser ham, forbinder ham med tøjsager, siger Ib Bjerregaard.

Også Nina Hygum fra byrådet i Viborg har samme holdning. Lars Løkke tager for meget fokus.

- Jeg kan heller ikke leve med, at vi mister stemmer og vi mister stor opbakning i befolkningen på grund af hans person. Og derfor må vi så tage konsekvensen, og så må vi vælge en ny formand, siger Nina Hygum.