Lokalplan stavnsbinder familier

En lokalplan for den nye HI park ved Hammerum betyder at familier hverken kan sælge deres huse eller bygge til.

stavnsbundet.jpg

Familien Nielsen fra Hammerum føler sig stavnsbundet til deres hus. En ny lokalplan gør nemlig, at familiens bolig på sigt skal rives ned og skabe plads til den nye HI Park. Men familien kan ikke få noget svar på, hvornår deres hus skal væltes, og deres liv står nu stille.

På grund af den nye lokalplan må familien ikke bygge ud. Og de har forgæves forsøgt at sælge huset.

- Der er jo ingen, der vil købe et hus, som snart skal rives ned, forklarer husejer Kenneth Nielsen.

Lange udsigter for ekspropriering

I alt seks huse på Bjødstrupvej står til nedrivning. Men kommunen kan ikke give dem nogen frist for hvornår. Og borgerne kan føst få penge for deres huse, når eksproprieringen går i gang, og det kan have lange udsigter.

- Jeg tror ikke, vi får behov for de boliger foreløbig, siger Kent Falkenvig, V, formand for byplanudvalget i Herning Kommune.

Boligmarkedet er gået i stå

Kent Falkenvig beklager, at familierne står i en svær situation, men mener ikke, at Herning Kommune kan gøre det anderledes.

- Den anden måde kommunen kunne have handlet på, er at have købt deres grunde da de gerne ville have det, men sådan er situationen desværre ikke. Og boligmarkedet er jo gået i stå, så det er svært for dem at sælge, både til os og til alle mulige andre, siger han.

 

2:09
Fem familier fra Hammerum føler sig stavnsbundet. En ny lokalplan betyder, at deres huse på sigt skal rives ned og skabe plads til den nye HI Park.