Lokalformand for sygeplejersker ærgerlig over aftale: - De skummer fløden

Det skuffer lokalformanden i Dansk Sygeplejeråd, at LO-forbundene har sagt ja til en aftale.

Formanden for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, Anja Laursen, er ærgerlig over, at LO-forbundene har sagt ja til en aftale, mens grupperne under FTF og Akademikerne holder ved og siger nej.
Formanden for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, Anja Laursen, er ærgerlig over, at LO-forbundene har sagt ja til en aftale, mens grupperne under FTF og Akademikerne holder ved og siger nej.
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Natten til onsdag indgik flere fagforeninger fra hovedorganisationen LO forlig med regionerne. 

Aftalen har splittet lønmodtagersiden i to, for mens FOA-formand Dennis Kristensen takkede ja til aftalen, forlod de øvrige grupper under FTF, undtagen Dansk Socialrådgiverforening, og Akademikerne forhandlingsbordet uden at skrive under. 

Det betyder, at 46.000 ud af de 120.000 ansatte i regionerne nu har en ny overenskomst, mens der endnu ikke er landet an aftale for resterende.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at de ikke går med hele vejen, lyder det fra kredsformanden i Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, Anja Laursen. 

Sygeplejerådet hører under hovedorganisationen FTF, der takkede nej til aftalen. Dermed har sygeplejerskerne ikke en ny overenskomst endnu, og det skuffer Anja Laursen, at LO har indgået en aftale.

- Det er det, Musketereden går på, at man går med hele vejen. De har ikke opnået noget, som andre ikke også har opnået, lyder det. 

- De skummer fløden. 

Frokostpausen er stridspunkt

Den indgåede aftale sikrer blandt andet en lønramme på 8,1 procent over tre år, en pulje til ligeløn og lavtløn samt afværgelse af forringelser på seniorordningen. Derudover er der også aftalt en reguleringsordning, der ikke længere indeholder et såkaldt privatlønsværn, men sikrer en tilnærmelsesvis parallel lønudvikling med det private arbejdsmarked.

Desuden har de medlemmer, der i dag har ret til en betalt spisepause, fortsat den ret. Forstået på den måde at fagforeningerne er "blevet betrygget i, at de også vil have den i fremtiden."

Og det er netop tilkendegivelsen om den betalte spisepause, der skulle have fået FTF-gruppe, undtagen Dansk Socialrådgiverforening, og Akademikerne til at sige nej.

For mens det har været nok for forbundene under LO med en betryggelse fra Danske Regioner om en sikret frokostpause, så vil FTF og Akademikerne have den sikrede frokostpause skrevet ind i overenskomsten.