Lokale virksomheder hjælper asylansøgere i praktik

Beboere på Asylcenter Holstebro er kommet i praktik i lokale virksomheder som en del af et nyt samarbejde.

asylansøgere

Flere virksomheder i Holstebro har en ambitions om at integrere flygtninge fra byens asylcenter. Derfor har i alt 30 forskellige virksomheder taget en flygtning i praktik for at hjælpe flygtninge nærmere arbejdsmarkedet og lokalsamfundet.

Indtil videre har 50 flygtninge deltaget i forløbet "Kurs Mod Arbejdsmarkedet". Det er virksomheden Jobs Partner, der står i spidsen for samarbejdet med Asylcenter Holstebro, der handler om at få de asylsøgende i praktik.

- Det er en kæmpe gevinst for både flygtninge og lokalsamfundet, at flygtningene får mulighed for at prøve det danske arbejdsmarked af, mens de er på asylcentret, siger Duc Nguyen, administrerende direktør i Jobs Partner.

I forløbet skal asylansøgerne lære om arbejdsmarkedet, kulturen på danske arbejdspladser og om jobsøgning, og i alt har 32 flygtninge fået en praktikplads i en virksomhed.

- Det er et stort skridt i den rigtige retning i forhold til på sigt at komme i ordinært job, blive selvforsørgende og blive en aktiv del af lokalsamfundet, siger Duc Nguyen.