Lokale vil have ændret dødskryds i Lem

En kvinde fra Skjern advarer om et kryds i Lem, der tirsdag kostede tre personer livet.

Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Tirsdag omkom tre personer i en voldsom trafikulykke i et kryds ved Lem. Og det er ikke  første gang, at der sker ulykker i netop det kryds. 

Lisbeth Rahbek fra Skjern var ude for en lignende ulykke i sommer. 

- Jeg blev virkelig chokeret, da jeg hørte om ulykken I tirsdags. Det er så forfærdeligt, at det er sket igen, siger Lisbeth Rahbek til TV MIDTVEST.

Heldigvis slap Lisbeth Rahbek selv fra ulykken med livet i behold. Det samme gjorde den 47-årige bilist, der torpederede hende bag fra. Ulykken i tirsdags og den i sommer er nærmest identiske, og nu advarer Lisbeth Rahbek om det farlige kryds.

- Man må kunne gøre et eller andet for at gøre det kryds mere sikkert. For der må simpelthen ikke ske flere ulykker nu, siger Lisbeth Rahbek.

Den seneste i en række ulykker

Kommunen har forsøgt at råbe Vejdirektoratet op i årevis. For tirsdagens ulykke på Ringkøbingvej ved Lemvej er blot den seneste i en række færdselsuheld over de seneste år. Dagbladet Ringkøbing-Skjern har lavet følgende optælling:

I 2001 blev to personer indlagt efter to biler stødte sammen i Lem-krydset.

I 2002 var det muligt at køre lige over i krydset, når man kom fra Hanning eller Lem. Den 12. december 2002 blev en 77-årig mand dræbt i et færdselsuheld i krydset. Ifølge Dagbladets oplysninger er krydset efter denne ulykke blevet lavet om, så det ikke længere var muligt at køre lige over.

I 2006 blev en 50-årig mand slået ihjel i et færdselsuheld ved krydset.

I 2009 sendte en ulykke en 46-årig mand i kørestol resten af livet.

Samme år forulykkede en bil efter en biljagt fra politiet. Her kørte føreren af bilen ifølge myndighedernes måling 171 kilometer i timen.

I 2011 gled en lastbil af vejbanen og kørte ind i et træ.

I 2013 kolliderede to biler og røg efterfølgende i grøften.

I 2015 bremser en kvinde op, fordi der er en mølletransport på vejen. Det opdager en bagvedkørende mand ikke, så han kører op bag i kvindens bil.

Sagen om ulykkeskrydset er nu også havnet på transportministerens bord. Det er det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg, der har bedt ministeren om at tage stilling til situationen