Lokale politikere: Regeringen modarbejder sig selv

Regeringen modarbejder sig selv, når den både vil have ny havvindmøllepark og turister til Søndervig. Sådan lyder kritikken fra to lokale politikere.

To lokalpolitikere er bekymrede for, at turismen falder i Søndervig, hvis de store havvindmøller bliver sat op ved Vesterhav Syd.
To lokalpolitikere er bekymrede for, at turismen falder i Søndervig, hvis de store havvindmøller bliver sat op ved Vesterhav Syd.
Foto: Jørn Deleuran / Ritzau Scanpix

En historisk udviklingsplan. Sådan har det lydt i dag, efter at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og formanden for Partnerskab for Vestkystturisme, Erik Buhl, fredag formiddag fremlagde sin udviklingsplan, som skal sikre, at Vestkysten bliver en samlet turistdestination med naturen som hovedattraktion.

Det meste af dagen har planen fået ros fra flere parter, men nu går to lokale Venstre-politikere fra Ringkøbing-Skjern Kommune ud og kritiserer Regeringen.

De mener nemlig, at Regeringen modarbejder sig selv med den nye turismeplan, samtidig med at de vil opsætte en kæmpe havvindmøllepark ud for Søndervig.

- På den ene side vil Regeringen fremme turisme i Vestjylland ved at gøre naturen til hovedattraktion. I denne sammenhæng er Søndervig udpeget som ’stærkt feriested’. På den anden side er regeringen godt i gang med at ødelægge naturen i netop Søndervig. Det er hamrende ulogisk, og det giver slet ikke mening, udtaler Lise Juhl Hansen og Gitte Kjeldsen i en pressemeddelelse.  

Kamp mod havvindmøller

De to politikere henviser til den kæmpe havvindmøllepark, Vesterhav Syd, der er planlagt til at blive opført ud for Søndervig. Lise Juhl Hansen pointerer over for TV MIDTVEST, at det ikke er planen, der er noget galt med. Det er planen for havvindmøllerne, der nager de to lokalpolitikere.

Planen er nemlig, at de store havvindmøller skal placeres 4-10 kilometer fra land, og de to politikere mener derfor, at vindmøllerne vil blokere for udsigten over Vesterhavet.

Håbet for de to er, at havvindmøllerne kan blive placeret længere ude i havet – helt ude på 10-20 kilometers afstand fra land.

- Vi ved fra analyser, at en kystnær havvindmøllepark vil få mange turister til at fravælge Vestjylland som turistmål. Samtidig vil det få store konsekvenser for både mennesker, erhverv og udviklingen i Vestjylland. Alt dette har regeringen været bekendt med længe, men vores bekymringer er blevet fuldstændig tilsidesat, siger de to byrådsmedlemmer.

Længere ud

De to lokalpolitikere håber, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil gøre en indsats for at overbevise kollegaerne i Regeringen om, at havvindmøllerne skal rykkes længere ud fra land.

- Ellers giver regeringens politik ikke mening. Alternativet er, at vi skal bede turisterne om at lukke øjnene, når de kommer for at vores unikke naturarv, siger Lise Juhl Hansen og Gitte Kjeldsen.

Udover Regeringen var Partnerskab for Vestkystturisme også med til at fremlægge planen. I bestyrelsen sidder Ringkøbing-Skjerns borgmester, Hans Østergaard (V). 

2:35
Lokale politikere kritiserer ny turismeplan.