Lokale køber rigmand ud af Skjern Bank

Den aarhusianske erhvervsmand Henrik Lind skabte dramatik på bankens generalforsamling. Nu har han solgt sine aktier til glæde for bankens direktør.

Skjern Banks hovedsæde i Skjern.
Skjern Banks hovedsæde i Skjern.
Foto: Skjern Bank

Rigmanden Henrik Lind er ikke længere aktionær i Skjern Bank.

En kreds af specielt lokale investorer har købt Linds aktiepost i banken. Købsprisen er ikke offentliggjort, men den aarhusianske erhvervsmand ejede godt 20 procent af aktierne til en børsværdi på omkring 140 millioner kroner.

- Jeg er både stolt og ydmyg over, at lokale kræfter har bakket op om banken og i højere grad bragt ejerforholdene tilbage til Vestjylland. Som direktør kan jeg kun være tilfreds med, at der er ro om ejerforholdene, så vi bedre kan koncentrere os om at drive forretningen, siger bankens direktør Per Munck til tvmidtvest.dk.

Købet kommer i kølvandet på en meget dramatisk generalforsamling i banken den 4. marts. På generalforsamlingen brugte Henrik Lind sin aktiepost til - mod bestyrelsens vilje - at sætte sig på fem af 30 pladser i bankens repræsentantskab.

Rasede mod selvsupplering

Samtidig luftede han sin store utilfredshed med den måde, som pladserne hidtil var blevet fordelt på.

- Denne selvsupplering er uforenelig med at drive børsnoterede virksomheder i dag. Jeg håber, at bestyrelsen vil lytte til det meget klare signal, som er sendt, sagde Henrik Lind på generalforsamlingen ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Direktør Per Munck ved på nuværende tidspunkt ikke, om de personer, som Lind fik valgt ind, fortsætter i repræsentantskabet. 

Han må ikke oplyse, hvem det er, der har købt Linds aktier.

Henrik Lind er specielt kendt for at være manden bag Danske Commodities - et selskab, som han stiftede i 2004 og siden solgte videre.

Linds investeringsselskab, Lind Invest, skriver på sin hjemmeside, at selskabet investerede i banken, da den efter en svær periode havde behov for at rejse kapital.

- Efter en årrække som største aktionær i Skjern Bank er vi glade for, at vi nu kan realisere et tilfredsstillende afkast på vores investering, siger Chief Investment Officer, Kasper Herrestrup.

Eksternt link: Se bankens meddelse om salget til fondsbørsen.

Direktør i Skjern Bank, Per Munck.
Direktør i Skjern Bank, Per Munck.
Foto: Jørgen Kirk / Ritzau Scanpix