Lokale inspicerer ny omfartsvej: - Vi glæder os, til den åbner

Beboere i Haderup fik lørdag mulighed for at kigge nærmere på den nye omfartsvej.

Mange benyttede sig af muligheden for at kigge nærmere på den nye omfartsvej ved Haderup.
Mange benyttede sig af muligheden for at kigge nærmere på den nye omfartsvej ved Haderup.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

I et års tid har de på afstand kunnet betragte de store entreprenørmaskiner, der arbejder på højtryk for at lave en ny omfartsvej ved Haderup.

Lørdag kunne beboerne så studere projektet på nærmeste hold. Vejdirektoratet inviterede til åbent hus, og det var der mange, der benyttede sig af. 

- Det begyndte med, at ottende og niende klasserne var inviteret herud i forbindelse med et matematik-projekt. Og så kom flere borgere til mig og sagde, at de også var interessseret. Bortset fra lidt omkørsel mærker vi jo ikke arbejdet inde i Haderup. Og så tog vi kontakt til Vejdirektoratet, og den var de med på, fortæller formanden for Haderup Borgerforening, Mette Jensen.

Mindre tung trafik i byen

Den otte kilometer lange Haderup Omfartsvej kommer til at gå i en bue vest om Haderup. Tanken er, at den nye vejstrækning skal forbedre forholdene for trafikanter på rute 34 mellem Skive og Herning og samtidig aflaste Haderup for en hel del gennemkørende trafik.

- Der er meget tung trafik ind gennem byen, og det bliver godt at slippe for det. Især for børn, der kan færdes lidt mere frit, når skolen lukker og de selv skal gå hjem. Så vi glæder os, til den åbner, siger Mette Jensen.

Vejprojektet har været i gang i års tid, og hos Vejdirektoratet forventer man, at omfartsvejen er klar til åbning næste år.

- Vi skal være færdige inden udgangen af 2020, og det er vi helt sikkert også, medmindre der sker mange mærkelige ting. Så planen er, at vejen åbner i efteråret 2020, siger projektleder hos Vejdirektoratet, John Kjærsgaard.

0:40
Formand for Haderup Borgerforening, Mette Jensen, er glad for, at mange har taget imod tilbuddet om at kigge på omfartsvejen, inden den åbner.