Lokale dagblade ikke på lokale hænder

Hverken Dagbladet Holstebro-Struer eller Viborg Stifts Folkeblad kommer på lokale hænder i denne omgang. Den britiske ejer Mecom har afvist de lokale tilbud som værende for lave.

Henover sommeren har lokale kræfter i både Holstebro og Viborg arbejdet seriøst på at få Dagbladet Holstebro-Struer og Viborg Stifts Folkeblad på lokale hænder i forbindelse med at ejerne Mecom sælger ud. Men nu har Mecom afvist de respektive tilbud på dagbladene.

 - Vi er naturligvis skuffede, fordi det var en historisk mulighed, vi havde. Men når skuffelsen har lagt sig, går vores bestræbelser 100 procent på at sikre et fortsat lokalt mediehus i Viborg Kommune, fortæller Viborg Stifts Folkeblads chefredaktør Lars Norup til avisen.

I Holstebro er redaktørkollegaen også skuffet over det afviste tilbud.

 - Vi stod pludselig med chancen for at føre en veldrevet virksomhed videre til gavn for hele landsdelen, og iveren blev bestemt ikke mindre, da det gik op for os, at en lang række nordvestjyder med det rette sindelag og investeringslyst var villige til at bakke os op, siger Dagbladet Holstebros chefredaktør Hans Krabbe til sin avis.

Den britiske ejer Mecom arbejder nu videre med andre tilbud på de midt- og vestjyske aviser.