Lokal modstand af museumsudvidelse

Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk planlægger at bygge til, men det møder nu stor utilfreds blandt lokale, som vil værne om grønne områder.

Vestjyllands Kunstpavillon

Kunstneren Arne Haugen Sørensen har doneret en samling på 70 malerier til Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Donationen kræver dog en udvidelse af museet og en ændring af lokalplanen, men det er ikke alle begejstrede for. En gruppe borgere mener, at museet vil ødelægge byens grønne park.

- Vi synes faktisk, at en park skal bestå af græs og vand med ænder, men som udviklingen er nu, er det blevet vendt til en afvikling af naturen. Vi har ikke noget imod den eksisterende kunstpavillion - det vil vi gerne slå fast, og vi har heller ikke noget imod, at byen får et nyt museum. Men vi er rigtig rigtig trætte af, at vores park igen skal igennem en byggerunde, hvor det hele bliver vendt på hovedet, siger modstander af udvidelsen, Lisbeth Sandal Bach.

Den påtænkte bygning skal være nogenlunde lige så stor som den eksisterende bygning. Og ifølge borgergruppen, bliver den alt for stor. Derfor har de nu delt flyers ud for at sprede budskabet. Derudover samler de underskrifter ind, og det er indtil nu blevet til 200, og der kommer fortsat flere til.

Planen ændres ikke

Den lokale modstand ryster dog ikke museet. Planen forbliver, som den hele tiden har været. 

- Da man byggede den her bygning, var der også en del, som synes, at det var frygteligt. Det er der sikkert stadig nogen, som synes, men der er heldigvis også nogen, der er kommet og sagt, at det er en fantastisk flot bygning. Det kan man da håbe på, at andre vil synes, når bygningen kommer til at stå her, sigerJan Holm Rasmussen, formand for Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon.

Ringkøbing Skjern kommune har allerede lovet at støtte museets byggeprojekt. Projektet kommer til at løbe op i omkring 9,5 millioner kroner, og det forventes, at de nye tilbygninger står klar i efteråret 2017.

Der er desuden blevet etableret en borger, der bakker op om museets planer om en udvidelse.