Lokal elitetriatlet går efter EM-guldet i Herning

​Hun er Danmarks bedste triatlet på Ironman-distancen, men nu skifter hun distance og går efter et andet stykke guld i hjembyen Herning.

Michelle Vesterby håber på, at hun kan tage guldet på en ny distance.
Michelle Vesterby håber på, at hun kan tage guldet på en ny distance.
Foto: Pressefoto

Normalt er hun kendt for at være den bedste på Ironman-distancen, men nu skal hun prøve noget nyt. Det sker til Europamesterskabet til Challenge Herning den 10. juni, hvor Michelle Vesterby er at finde i startrækkefølgen – på mellemdistancen vel at mærke.

- Europamesterskabet falder denne gang sammen med Challenge Herning, som foregår i min hjemby. Udsigten til at konkurrere på hjemmebane foran et lokalt publikum kan jeg ikke lade passere. Derfor har jeg besluttet mig for at stille op, selvom distancen ikke er min foretrukne, fortæller Michelle Vesterby om sit valg i en pressemeddelelse.

Mellemdistancen indebærer 1,9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og 21 kilometer løb.

Tror på det

Selvom det ikke er den distance, som Michelle Vesterby normalt brillerer på, så tror hun på, at hun kan tage guldet med hjem.

- Jeg mener bestemt, at det er realistisk. Jeg er allerede godt i gang med sæsonforberedelserne, og de foreløbige testresultater lover godt for sæsonen. Men jeg skal op imod en stor del af verdenseliten på netop denne distance, så jeg er meget bevidst om, at jeg kommer til at arbejde hårdt, forklarer hun.

Hun mener, at den største udfordring bliver, at hendes timing skal være afstemt efter den nye distance.

- Jeg skal arbejde med at bruge mine kræfter på en måde, som er optimalt for ruten. Jeg skal performe med større intensitet, men overkortere tid, end jeg er vant til. Det ser jeg frem til, og jeg er sikker på, at jeg kan udvikle mig som triatlet ved at udfordre mig selv på den måde, siger hun.

Der er dog ikke tale om et permanent skift til mellemdistancen. Allerede til oktober skal hun deltage i det uofficielle Verdensmesterskab på Hawaii, hvor hun før har fået både en 4. og en 6. plads.  Her skal hun lave sin sædvanlige Ironman.