Lokal DF-formand: Det gør ondt

De mange historier om Dansk Folkepartis brug af EU-støttekroner gør ondt på partiet. Sådan lyder det fra lokalformanden i Struer.

Anna Marie Brix Poulsen
Foto: Jonas Gravgaard, TV MIDTVEST

De mange historier fra ugen, om misbrug af EU-støttekroner er en torn i øjet på Anne-Marie Brix Poulsen, der er partiets lokalformand i Struer:

- Det, der irriterer mig mest det er, at Dansk Folkeparti altid har stået for at være reelt, ordentligt og hæderligt. Her bliver der lavet en ridse i vores lak.

Sagen har været den helt store historie, efter Ekstra Bladet og Danmarks Radio for en uge siden kunne afsløre, at Dansk Folkeparti har misbrugt EU-midler. Selv har Anne-Marie Brix Poulsen måttet svare på opkald fra bekymrede medlemmer, der har krævet en forklaring.

- Det vigtigste er at sige, at denne her sag bliver lukket. Der skal ikke komme flere sager, siger Anne-Marie Brix Poulsen. 

Vistisen overvejer sin fremtid i partiet

En af hovedpersonerne, Anders Vistisen fra Herning, har i rollen som partiets EU-gruppeformand håndteret sagen. Han har ugen igennem stået på mål for Morten Messerschmidt – men også sin egen ageren i sagen. Blandt andet er det kommet frem, at Anders Vistisen selv har modtaget medietræning, betalt af EU.

- Jeg giver en undskyldning, og jeg prøver at fortælle, hvad vi har tænkt os at gøre for at det her ikke skal kunne gentage sig i fremtiden. Og så er det jo op til de mennesker, som jeg møder på min vej at vurdere om den undskyldning og forklaring er god nok til, at man vil give os en ny chance, eller om man er så skuffet, at det bliver en endnu sværere opgave, siger Anders Vistisen.

Dansk Folkeparti har som konsekvens betalt alle støttekroner tilbage til EU - ligesom Morten Messerschmidt er blevet fyret fra partiets ledelse.

Anders Vistisen overvejer også sin fremtid i partiet.

- Jeg har konkluderet, at jeg nok ikke skal have så meget at gøre med budgetkontrol og budgetarbejde at gøre længere i Europaparlamentet, men ud over det så er det vigtige faktisk, at vi får Dansk Folkeparti videre, og hvad min rolle bliver fremadrettet, det er noget, vi tager hen ad vejen.

Hen ad vejen ligger også et valg. Meningsmålingerne viser, at Dansk Folkeparti den seneste uge er gået to procent tilbage - og historien kan meget vel komme til at koste mandater i Folketinget.