Lønnen udeblev: Præster får løn i himlen - ikke på jorden

En fejl i ministeriet betød, at lønnen til 3200 ansatte i stifterne blev forsinket. Præsteforeningens formand bebuder erstatningskrav.

Sognepræsten i Mejdal, Irene Lindegaard, måtte sammen med flere ansatte ansatte i folkekirken undvære lønnen i flere dage.
Sognepræsten i Mejdal, Irene Lindegaard, måtte sammen med flere ansatte ansatte i folkekirken undvære lønnen i flere dage.
Foto: Arkiv

Præster og andre ansatte i stifter over hele landet har i flere dage måttet kigge langt efter deres løn.

Kristeligt Dagblad skriver, at lønnen skulle være udbetalt i slutningen af februar, men en fejl i Kirkeministeriet betød, at udbetalingen blev tre dage forsinket.

- Kirkeministeriet har nu åbenbart besluttet, at præster får løn i himlen og ikke på jorden, skriver Irene Lindegaard, der er sognepræst i Mejldal ved Holstebro på sin Facebook-side.

Præsteforeningens formand Per Bucholdt Andreasen kalder situationen meget alvorlig. Han kender til flere tilfælde, hvor præster har været tvunget til at få store kassekreditter for at klare de faste udgifter.

- Der sker noget med ens aftaler, når lønnen ikke kommer ind. Især hvis der er tale om et ægtepar, hvor begge er præster. Derfor har vi sagt til vores medlemmer, at vi vil gøre krav over for Kirkeministeriet, hvis præster har udgifter i forbindelse med forsinkelsen, siger han til Kristeligt Dagblad.

Kontorchef i Kirkeministeriet Torben Stærgaard beklager meget, at der er sket en teknisk fejl i lønudbetalingen. Noget der aldrig tidligere er sket.

Fejlen har ramt 3200 personer rundt om i stifterne - altså ikke kun præster. Alle skulle dog have fået deres løn nu.