Løkkes melding om kommunebesparelser skaber glæde hos DF

Eventuelle skattelettelser finansieres ikke via omprioriteringsbidraget, har statsministeren torsdag udtalt.

130615LarsLoekke.jpg

Penge fra det omstridte kommunale omprioriteringsbidrag kommer ikke til at gå til skattelettelser.

Det var torsdag den klare melding fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som gæstede topmødet i Kommunernes Landsforening i Aalborg.

Tidligere har Løkke ellers udtalt, at pengene godt kunne gå til skattelettelser.

Hos Dansk Folkeparti er der glæde over Løkkes nye toner i debatten, som de seneste måneder har fyldt en del i det politiske landskab. Det siger finansordfører René Christensen (DF).

- Det er rigtig positivt, at Løkke siger det, fordi det peger i den retning, vi ønsker. Disse penge skal tilbage, hvor de kan komme ud og arbejde og skabe et mere lige Danmark, siger han.

 

DF ønsker at flytte penge fra rige til fattige kommuner. René Christensen er tilfreds med, at diskussionen om, hvorvidt penge fra omprioriteringsbidrag kan gå til skattelettelser eller ej, nu kan forstumme.

- Jeg har tillid til, at når Løkke siger det på denne måde, så er det regeringens holdning. Pengene fra omprioriteringsbidrag skal tilbageføres på den måde, at de kan understøtte kommunernes økonomi.

- Den holdning er vi kommet meget tættere på, at regeringen også har, når nu Løkke har elimineret muligheden for, at de kan bruges til skattelettelser, siger René Christensen.

 

Mange kommunalpolitikere har på det kraftigste kritiseret omprioriteringsbidraget. Det blev vedtaget i efteråret og kræver, at kommunerne afleverer 2,4 milliarder kroner årligt til staten i 2017, 2018 og 2019. Øvelsen har allerede fundet sted i år.

DF stemte for sammen med de øvrige borgerlige partier. Men blå bloks største parti slog samtidig fast, "at de midler, der tilvejebringes via omprioriteringsbidraget, skal føres tilbage til kommunerne for derigennem at sikre kernevelfærden i hele landet".

 

/ritzau/