Løkke om Krarup-kritik: Venstre har højt til loftet

Det er naturligt, at Venstre må nuancere sin politik, når to nye partier træder ind i regeringen, siger Løkke.

5:59
Hør hele kritikken, som Herning-borgmester Lars Krarup kom med om sit eget parti Venstre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger om Herning-borgmester Lars Krarups kritik af V-toppens kurs på Christiansborg:
    
- I Venstre har vi højt til loftet og langt til døren. Og vi har tradition for, at den frie debat lever. Det er kun godt, siger Lars Løkke Rasmussen.
    
Lars Krarup har peget på fire punkter, hvor han mener, at Venstre "fejler". Blandt andet på formuleringen af uddannelsesloftet og udspillet om boligskat.
    
Det er især efter udvidelsen af regeringen med Liberal Alliance og De Konservative, at V-toppen er begyndt at sejle i en forkert retning, mener Krarup.
    
Til det siger statsminister og V-formand Lars Løkke Rasmussen:
    
- Vi er gået fra en situation, hvor Venstre var hele regeringen, til at vi nu er tre partier i regeringen. Det betyder, at vi ikke nærmest kan tage Venstres principprogram og sige, at det er også det, regeringen mener.
    
- Nu tager regeringens udspil farve af partiprogrammer. Så vil der være en række sager, hvor det regeringen står for, vil være nuanceret og forskelligt fra det, som den rene Venstre-mand eller Venstre-kvinde mener, siger Løkke.