Lockout: Dagen før dagen

Mandag morgen åbner landets folkeskoler igen. Søndag stod den på forberedelse, både for elever, lærere og skoleledere.

SamletLockout.jpg

Mandag morgen er lockouten definitivt forbi. Efter at have været lukkede i mere end fire uger, åbner folkeskolerne nu igen.

Regeringsindgrebet betyder at elever, skoleledere og lærere igen skal sving. Søndag forberedte de sig hver især på det arbejde og den hverdag, de nu skal tilbage til.

- Jeg har altid sagt, at jeg har verdens bedste job. Og det håber jeg virkelig, jeg kan komme til at sige igen, siger Søs Staun, lærer på Holkærskolen i Viborg.

Søs Staun tilføjer, at hun glæder sig til at vende tilbage til eleverne - men understreger, at de seneste ugers konflikt ikke bliver glemt foreløbig. Hun siger, at hun ikke kan undgå at være påvirket af situationen, når vender tilbage til katederet mandag morgen.

- Under locouten har jeg følt mig tromlet og latterliggjort. Det er ikke en følelse man bare lige smider hen over en bededagsferie, siger Søs Staun.

På Holkærskolen er 10 procet af skoleåret gået tabt i forbindelse med lockouten. Skoleleder Ole Birch siger, at han får brug for motiverede lærere, hvis det spildte skal indhentes inden sommerferien. Han læner sig op ad, at der tidligere har været et fint samspil mellem skolens ledere og lærere - det håber han, der bliver igen.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde, men det er klart lærerne er påvirkede. Det vil jeg være fokuseret på, siger Ole Birch.

2:12
Selvom lærere og elever mandag morgen skal tilbage i skole, har lockuten påvirket glæden ved jobbet som skolelærer