Lockout: Børnepasning kan blive dyrt

Flere midt- og vestjyske virksomheder tilbyder pasning af medarbejdernes børn, men det kan gå hen og blive dyrt.

270313_Grene.jpg

En række af landsdelens virksomheder forbereder sig lige nu på lockouten efter påske ved at tilbyde de ansatte at få passet deres børn. Men det kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, da børnepasning er skattepligtig.

- Det beskattes, der hvor det til dels er noget, arbejdsgiveren betaler for og dels også at det samlet, sammen med de andre ting man har fået af sin arbejdsgiver har en værdi på over 1000 kroner i løbet af året, siger John Cederskjold Kierans, der er skatteekspert ved revisionshuset PricewaterhouseCoopers. 

Betaler børnepasning

Men hos Grene A/S i Skjern er det en risiko, de er villige til at løbe. I næste uge starter højsæsonen for alvor, og der bliver brug for alle de 500 ansatte. Halvdelen vil blive berørt af lockout, og ifølge Grene har virksomheden ikke råd til at medarbejdere bliver hjemme for at passe børn.

- Vi bliver nød til at gøre en indsats for at sikre os at folk ikke bliver væk. Derfor må vi påtage os de uforudsete udgifter, der må komme i den forbindelse, siger Sean Ammentorp, der er administrerende direktør ved Grene A/S.

Både de Konservative og Liberal Alliance har i dag været ude og foreslå at forældre slipper for skattesmæk for børnepasning under lockout

Læs mere om pasningstilbud under en arbejdskonflikt her (eksternt link):

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2110818

Hør adm. direktør i Grene Sean Ammentorp fortælle hvorfor de arrangerer børnepasning:

0:57
Pasning

Se et indslag om børnepasning hos Grene under lockouten:

2:03
En række virksomheder forbereder sig lige nu på lockouten efter påske ved at tilbyde medarbejderne børnepasning. Men det kan ende med at blive en dyr personalegode - den form for børnepasning er nemlig skattepligtigt: