Lejer-organisation kritiserer Struer Kommune: - Man skulle have grebet ind

Lejernes Landsorganisation mener, at Struer Kommune burde have reageret på de henvendelser, som kommunen har modtaget fra flere borgere på Kirkegade i Struer.

Næstformand i Lejernes Landsorganisation fortæller, at det ikke er tit, han oplever sager som den om den 38-årige mand i Struer.
Næstformand i Lejernes Landsorganisation fortæller, at det ikke er tit, han oplever sager som den om den 38-årige mand i Struer.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Struer Kommune får kritik for ikke at handle i en sag om en 38-årig mand, der lørdag satte ild til sin egen lejlighed på Kirkegade i Struer.

Boligselskabet og flere beboere i ejendommen havde forud for episoden flere gange henvendt sig til kommunen med et ønske om at få den 38-årige lejer fjernet. Det burde kommunen have reageret på.

Det mener Lejernes Landsorganisation. 

- Man kan ikke sidde sådan en henvendelse overhørig. Den er sket både til en politiker og til en kommunal embedsmand, så vidt jeg forstår. Det må man ikke sidde overhørig, siger Lars Dohn, der er næstformand i Lejernes Landsorganisation.

- Beboerne har fået en oplevelse, de ikke skulle have haft

Forleden fortalte TV MIDTVEST om 27-årige Mark Skydsgaard, der havde besluttet sig for at fraflytte ejendommen, fordi han ikke turde blive boende.

Flere gange havde han sammen med sin mor advaret kommunen om den 38-årige mand.

- Struer Kommune skulle have lyttet og have taget os alvorligt. Det har de ikke gjort, lød det i den sammenhæng fra Hanne Skydsgaard, der er mor til Mark.

Det er Struer Boligselskab, der står bag ejendommen på Kirkegade. Allerede tre uger efter, at den 38-årige mand flyttede ind, havde selskabet fået så mange klager over hans adfærd, at det sendte manden en skrivelse.

I den stod der, at den 38-årige med unødig støj, spektakler samt truende og nærgående adfærd havde forbrudt sig mod loven om god skik. Boligselskabet forsøgte at få lejeren flyttet, men derfra gik der tre måneder, før det lykkedes.

- Jeg synes, det er rigtig galt. Man skulle have grebet ind, for det er gået rigtig galt for den her lejer, og det er også gået galt for de her beboere. De har fået en oplevelse, de ikke skulle have haft. Tingene skal jo forebygges, siger Lars Dohn.

Men er det ikke også nemt bare at skyde efter kommunen?

Nej, fordi hvem har vi ellers til at gribe os, når vi ryger i vanskeligheder? Der skal være et sikkerhedsnet, der griber ind og sikrer mod oplevelser, som man har fået i den opgang her.

- Byg nogle flere skæve boliger

Lars Dohn fortæller, at det ikke er tit. Lejernes Landsorganisation hører om den her slags sager. Han mener dog alligevel, at man er nødt til at finde en løsning på problemet, når det opstår.

- Man kunne bygge nogle flere skæve boliger til dem, som ikke umiddelbart har let ved at falde ind i en almindelig opgang. Der har både stat og kommune en opgave. Byg nogle flere skæve boliger, og ansat nogle sociale viceværter. Det kunne være en af løsningerne, siger Lars Dohn.

TV MIDTVEST har i de seneste dage forsøgt at få lavet en aftale om et interview med Struer Kommune. Det har borgmester Niels Viggo Lynghøj afvist.

Kommunen siger i en skriftlig udtalelse, at sagen først og fremmest er en politisag og ikke en kommunalsag. 

2:12