Livreddere gør status efter dårlig sommer

I dag er det sidste gang, at livredderne hejser flaget ved Hvide Sande og Søndervig. Den dårlige sommer har betydet væsentligt mindre at lave.

050815Livredder2.jpg

Når livredderne ved Hvide Sande og Søndervig i dag pakker flagene sammen kl. 19, er det sidste gang for i år. I og med at den danske sommer ikke har vist sig fra sin bedste side, har det også kunne mærkes hos livredderne på strandene.

- Hvad angår strandene i Hvide Sande og Søndervig, så har vi i år bare haft én livredende aktion. Det var i uge 27, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i Trygfonden, der finansierer livredderne ved de 37 største danske badestrande.

- Hvad angår førstehjælpsaktioner, så har vi i år haft to tredjedele af det antal, vi havde i sommeren 2014. Vi sjusser os frem til – og det er kun et sjus – at der dermed har været to tredjedele af det antal gæster, der var på strandene i 2014, siger han til TV MIDTVEST.

Selvom der ikke har været så mange badegæster, så har især badeforholdene i Søndervig ellers været helt optimale.

- Søndervig strand er i år mere mild i sin udformning. Knap så barsk. Det er naturligvis positivt, at naturen på den måde så at sige hjælper sig selv med sikkerheden, siger han.

I 2014 udførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 60.760 indsatser, hvoraf de 31 betegnes som livreddende.