Litauisk lastbilchauffør stoppet i slingrende lastbil – havde promille på over 2,0

Lastbilchaufføren blev sigtet stoppet af politiet og efterfølgende varetægtsfængslet før onsdagens grundlovsforhør.

Lastbilchaufføren viste sig at være fra Litauen.
Lastbilchaufføren viste sig at være fra Litauen.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Lokalpolitiet i Herning måtte tirsdag klokken 10.07 rykke ud, efter de havde fået et tip fra en borger om, at en lastbil slingrede.

Mistanken var, at lastbilchaufføren, der viste sig at være en 44-årig mand fra Litauen, var beruset.

Og den mistanke viste sig at holde stik.

For da Hernings Politi fik stoppet manden på Thrigesvej i Ikast og fik manden til at puste i alkometeret, slog det ud med en promille på over 2,0.

- Han var beruset, da han kørte sin store lastbil. Der er simpelthen kommet en indskærpelse fra rigsadvokaten, så når alkometeret slår så meget ud, skal vi sigte manden for overtrædelse af udlændingelovens paragraf 35, siger Erik Kristensen fra Herning Politi.

I udlændingelovens paragraf 35 står der, at ”En udlænding kan varetægtsfængsles, når der er bestemte grunde til at anse varetægtsfængsling for nødvendig for at sikre udlændingens tilstedeværelse under sagen og under eventuel appel, indtil en eventuel bestemmelse om udvisning kan fuldbyrdes”, og derfor er den 44-årige mand blevet varetægtsfængslet og skal onsdag fremstilles i grundlovsforhør.

Erik Kristensen fra Herning politi roser den borger, der ringede ind til dem for at tippe om den slingrende lastbilchauffør.