Litauersag opdateret

Tirsdag indledte Retten i Holstebro en sag mod otte litauere, der er anklaget for 25 tyverier.

rettenmedpolitibil_0.jpg

Endnu en retssag mod en gruppe litauere startede i Holstebro tirsdag. Det er den tredje større sag her i regionen siden juni. Otte Litauere er anklaget for 25 tyve indbrud med et udbytte for omkring én million kroner. Indbruddene skulle være sket i sensommeren 2012 både her i landsdelen og andre steder i Jylland. Anklagemyndigheden går efter, at få gruppen dømt samlet.

- Vi har rejst sagen mod dem alle otte i forening, og det har vi fordi, vi mener, de har lavet de her indbrud i forening. De er kommet herop samlet, som en tyvebande, siger anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Katrine Andreasen.

Tavse i retten

Det var dagen, hvor de otte tiltalte litauere havde muligheden for at forklare sig i retten, men de nægtede alle at sige noget. Indtil videre nægter de tiltalte sig skyldige, og vores reporter på stedet fortæller, at de virker uberørte af situationen, og de ligefrem griner til hinanden. Forsvaret mener ikke, at litauerne kan dømmes kollektiv.

- Det et spørgsmål om, at folk skal stilles individuelt til ansvar for de ting, de har gjort, siger forsvarer Erbil Kaya.