Litauere udvises efter smykkerøveri

To litauiske røvere, der truede guldsmed med pistol, bliver udvist, når de har afsonet tre års fængsel.

190110Guldsmed001.jpg

To litauere, der stod bag et groft røveri mod en guldsmedeforretning i Silkeborg, skal tre år i fængsel. Derefter skal de udvises fra Danmark for bestandig. Det afgjorde Vestre Landsret onsdag i en ankesag, hvor de to mænd ellers havde anket identiske afgørelser fra byretten i håbet på at få formildet deres domme. Samtidig havde anklagemyndigheden ønsket hårdere straffe.

Røveriet fandt sted den 12. september sidste år, da Dainius Ievaltas og Edvinas Janulevicius truede butiksindehaveren med en pistol for panden, mens hendes toårige datter så til. To andre gerningsmænd deltog i røveriet, men de er indtil videre sluppet for retsforfølgning, da politiet tilsyneladende ikke har haft held til at pågribe dem.
    
Under røveriet blev kvinden presset op mod en væg og truet med pistolen. Siden blev hun og datteren beordret ned på gulvet, hvor de lå, mens røverne forsynede sig med smykker, kontanter og ure for 240.000 kroner.
    
Skrig fra kvinden alarmerede folk på gaden, og flere borgere fulgte efter røverne, der løb i forskellige retninger.
    
De to, der onsdag fik stadfæstet deres domme på tre års fængsel, blev stoppet af civile og fastholdt, indtil politiet nåede frem. Det lykkedes også politiet at lokalisere en pose med smykker og kontanter.
    
/ritzau/

1:57
TV MIDTVEST snakkede dagen derpå med ejeren af guldsmedeforretningen i Silkeborg.