Litauere idømt 14 års fængsel

De otte litauere, der i september blev anholdt i et sommerhus i Fjand blev tilsammen idømt 14 års fængsel for 24 indbrud.

300113_SommerhusFjand.JPG

I dag faldt der dom over de otte litauere, der i september blev anholdt i et sommerhus i Fjand. Ved den efterfølgende ransagning fandt politiet fem kilo guld og to kilo sølv gravet ned på grunden omkring huset.

De otte litauere blev alle fundet skyldige og dømt for i alt 24 indbrud, hvor de har stjålet genstande for omkring én million kroner. Det gav dem en fængselsstraf på 14 år tilsammen. 

De dømte har nægtet at udtale sig under retssagen, men dommeren lagde i sin afgørelse vægt på de forklaringer, de tidligere har afgivet.

Går efter højere strafudmåling

De otte litauere blev idømt mellem et år og otte måneder og to år og to måneders fængsel.Syv af de dømte blev fik desuden indrejseforbud i 12 år. Den sidste blev udvist af landet for bestandig.

Den ene af de dømte har anket dommen til landsretten, mens de syv øvrige alle har udbedt sig betænkningstid.

Anklager Katrine Andreasen gik efter mindst tre års fængsel til de dømte. Derfor har anklagemyndigheden indstillet sagen til statsadvokaten for at få anket sagen med henblik på en højere straf til de dømte.