Line Mia går til bowling: - Folk tror, det er for tykke mennesker

En flok unge bowlere fra Herning går op i deres sport på lige fod med andre. Det er nemlig enormt vigtigt at være i god form, hvis man skal have succes med den tunge kugle.

Selvom Danmark hører til blandt eliten indenfor bowling, så har sporten svært ved at tiltrække nye udøvere. I Herning har de taget kampen op mod de dalende medlemstal og satser udelukkende på unge spillere.

- Det, der gør os helt unikke, er, at vi er den eneste klub i Danmark, som udelukkende består af unge mennesker under 18 år. Det findes ikke andre steder i landet, siger Ole Skov Kristensen, der er ungdomsleder i H.U.K. 96 i Herning.

quoteÉn i min klasse sagde, at han ikke måtte bowle, fordi det kun er tykke mennesker, der gør det.

Line Mia Jensen, spiller i H.U.K. 96

Mange forbinder måske bowling med rød kegle og firmaudflugter. Derfor er det svært for de unge spillere at overbevise andre om, at deres sport er ligeså seriøst som eksempelvis fodbold. 

- Én i min klasse sagde, at han ikke måtte bowle, fordi det kun er tykke mennesker, der gør det, siger Line Mia Jensen, der er spiller i H.U.K. 96.

Line Mia bowler cirka otte timer om ugen, og ved siden af det har hun også fysisk træning som eksempelvis løb eller cykling. 

Opvarmning er en vigtig del af bowling-sporten - ligesom ved alle andre sportsgrene.
Opvarmning er en vigtig del af bowling-sporten - ligesom ved alle andre sportsgrene.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST
Klubbens yngste medlem er bare syv år.
Klubbens yngste medlem er bare syv år.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Det skal bare være sjovt

Klubben har mellem 16 og 20 medlemmer. I dag er det yngste medlem syv år, mens Line Mia Jensen, med sine sytten år, er den ældste spiller i HUK 96. Hun har bowlet i otte år.

quoteVores målsætning er, at det skal være sjovt at komme hernede.

Ole Skov Kristensen, ungdomsleder i H.U.K. 96, Herning

- Jeg kan godt lide det taktiske og tekniske i forhold til kugler, men fællesskabet, vi har i klubben, betyder rigtig meget for mig. Det er fedt at træne, fordi man har en masse gode venner at træne med, og vi er der for hinanden, siger Line Mia Jensen.

Spillerne i klubben er så gode, at de sagtens kan måle sig med de bedste i Danmark. Men det er ikke resultaterne, der er det vigtigste.

- Vi vil hellere have, at børnene udvikler sig, og at de har det sjovt. Vores målsætning er, at det skal være sjovt at komme hernede, siger Ole Skov Kristensen.