Limfjordsturisme hitter

Flere og flere turister vælger at tage en tur til Limfjorden, når ferieplanerne skal lægges.

sommerhus.jpg
Foto: Arkiv

Selvom sommervejret lader vente på sig, sætter flere og flere turister kursen mod den vestlige del af Limfjorden, når sommerferien melder sin ankomst.
Helt nye tal viser, at der i sommerperioden sidste år var fremgang i turismen omkring Limfjorden, og den vækst ser ud til at fortsætte.

- Vi kan se på de forhåndsudlejninger, vi har, at det ser godt ud. Vi skal nok også få en vækst i det nuværende år, siger Claus Damgaard, som er formand for Enjoy Limfjorden - et tværkommunalt partnerskab, som består af Struer, Lemvig, Skive, Holstebro, Viborg og Morsø kommune.

Samarbejde er nøglen til succes

Netop offentliggjorte tal viser, at der sidste år var en vækst på 4,9% i antallet af overnatninger i de vestjyske feriekommuner nær Limfjorden. Det betyder, at den samlede turismeomsætning var på cirka 3 milliarder kroner.
Til sammenligning var væksten i Region Nordjylland på 2,9% i samme periode. 

- Det betyder meget, at vi er gået sammen i kommunerne. De penge vi har, kan vi bruge mere fokuseret, og det har betydet vækst, siger Claus Damgaard.  

Enjoy Limfjorden blev søsat i 2012, hvor fire kommuner var med. Senere er yderligere to kommet til, og samarbejdet tæller nu 6 kommuner fra området omkring Limfjorden. 

Mangel på sommerhuse

Når turister booker ferie ved Limfjorden, er det især feriehusovernatninger, de vælger. Enjoy Limfjorden oplevede sidste år en vækst på næsten 10 % på udlejning af feriehuse.

- Nu har vi har den udfordring, at vi helt generelt mangler sommerhuse. Vi ville gerne have, at flere lejede deres sommerhuse ud for at tiltrække flere turister”, siger Claus Damgaard.

Helt så godt gik det ikke for campingpladser og lystbådehavnene, som oplevede et lille fald i efterspørgsel sidste år. Det er der ifølge Claus Damgaard en god forklaring på. 

- Vejret har haft en stor indflydelse på dette. I år er det indtil videre gået godt på det område på grund af en varm juni måned, siger han.  

Enjoy Limfjorden regner med at have tallene for den nuværende sæson klar til december.