Limfjordsteatret håber på fortsat samarbejde

Samarbejdet mellem Morsø Gymnasium og Limfjordsteatret kan blive besværliggjort på grund af regeringens udspil til den nye gymnasiereform.

Limfjordsteatret har gennem de sidste 20 år arbejdet sammen med Morsø Gymnasium. Teatret fungerer som samarbejdspartner og underviser for de unge dramaturgi-elever. Men hvis regeringen lykkedes med at trumfe sit udspil til den nye gymnasiereform igennem, kan arbejdet blive voldsomt udfordret. Som en del af udspillet vil regeringen nemlig skære ned på antallet af studieretninger inden for de gymnasiale uddannelser og samtidig gøre dem mere ensrettede

Det vil få konsekvenser for Morsø Gymnasium, der udbyder musik og dramaturgi som en studieretning.

- Det ville være enormt ærgerligt og kedeligt i forhold til, hvad vi kan tiltrække af mennesker her til Mors og udkanten af Danmark. Vi har kunstnere fra hele verden, som vi kan tilbyde som lærere, og det har højnet niveauet ret meget. Det har gjort at unge mennesker fra hele Danmark er flyttet til Mors for at kunne tage den her kombination af gymnasiet og teater, siger Gitta Malling, teaterleder på Limfjordsteatret.

Gitta Malling mener også, at det kan få konsekvenser for hele Mors.

- Udover de unge mennesker som kommer for at tage en uddannelse, tager deres familier også turen, fordi deres unge mennesker synes, det er interessant og tiltrækkende at være her. Det får nogle konsekvenser, som man slet ikke regner med, når man bare laver en gymnasiereform om, siger Gitta Malling.

Også på Morsø Gymnasium ærgrer de sig over regeringens udspil.