Nyt Limfjordsteater tæt på realisering

Det nye Limfjordsteater har fået doneret 3 millioner kroner og er nu tæt på målet.

Limfjordsteatret
Foto: TV MIDTVEST

Lokale- og anlægsfonden har besluttet at støtte opførslen af det nye Limfjordsteater. Donationen på 3 millioner kroner bringer projektet tæt på en realisering. Det fortæller Limfjord Update.

Teatret har nu indsamlet 24 ud af de 26 millioner kroner, der var målet. Tidligere har både AP Møller Fonden og Færch Fonden spyttet i kassen. 

Det nye Limfjordsteater skal bygges ved uddannelsesinstitutionerne på Limfjordsvej i Nykøbing Mors. Planen er at lave et multifunktionelt kulturhus med afsæt i scenekunst, hvor der også bliver plads til fri udfoldelse i åbne værksteder, bevægelse og inddragelse af lokale foreninger og selvorganiserede aktive.

- Med det nye Multihus med afsæt i scenekunst får Nykøbing Mors en helt ny mulighed for at skabe udvikling og nye synergier mellem foreningslivet, kulturlivet og uddannelsesinstitutionerne i området. Med Limfjordsteatrets scenekunst, samt teatrets mange mangfoldige aktiviteter og kommunens satsninger på kulturen som for eksempel Kulturmødet, vil det nye hus klart blive et naturligt samlingspunkt for mange nye tiltag i fremtiden for Mors og omegn. Og andre aktiviteter, der ikke naturligt har afsæt i kunsten, vil få helt nye muligheder i disse lokaler, siger teaterleder Gitta Malling til Limfjord Update.

Ifølge planen skal byggeriet af det nye Limfjordsteater påbegyndes i efteråret 2016.