Limfjordshavne ser ud til at slippe billigt

Skive gør sig klar til at pumpe vand væk ved Fjordvej - og i Struer holder det lokale beredskab spændt øje med situationen.

Lemvig Havn

Den kraftige blæsevejr presser masser af vand ind i den vestlige del af Limfjorden, men det skulle ikke give de store problemer i de havne, der tidligere har været ramt af oversvømmelser.

I Struer holder det lokale beredskab dog et vågent øje med situationen. Indsatsleder Henrik Jensen fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Struer fortæller til tvmidtvest.dk, at det lokale beredskab i tilfælde af oversvømmelser plejer at blive aktiveret ved en vandstand på 1,45 meter over normalen.

- Prognoserne siger 1,35 meter omkring midnat, så det ser ud til, at vi slipper, men vi holder selvfølgelig øje med, om prognoserne ændrer sig, siger han.

I Lemvig tager vejformand Otto Berggren situationen med ro. Her lyder prognoserne på en vandstand på 1,60 meter over normalen - og der bliver først problemer omkring 1,80.

- Så vi tager det stille og roligt. Vi har taget de sædvanlige forholdsregler med at lukke portene i højvandsværnet, ligesom vi har sat sandsække ud, som folk kan bruge, hvis det skulle blive aktuelt, siger Otto Berggren.

I Skive forbereder kommunen sig på at skulle begynde at pumpe vand væk fra Fjordvej ved havnen. Pumperne skal formentlig køre hele natten og en del af onsdagen med. Ved højvande i fjorden står der ofte vand ind på en del af havneområdet, men oversvømmelserne skulle ikke betyde problemer for de nærliggende boliger.