Lille mand trænger ind hos ældre kvinder og stjæler

En ukendt gerningsmand har blandt andet stjålet et guldarmbånd til 20.000 kroner fra en ældre kvinde.

politiskilt.jpg
Foto: Flemming Christensen

Tre gange på en uge har forskellige ældre kvinder på Enghavevej i Glyngøre haft besøg af en ukendt gerningsmand, og flere gange er det lykkedes ham at slippe væk med værdier.

I går trængte manden ind hos en 87-årig kvinde gennem et ulåst vindue i soveværelset. Han stjal en sort pung med 3-4000 kroner i kontanter og slap ud ad vinduet igen.

Torsdag eftermiddag gik det først ud over en 89-årig kvinde. En mand ringede på døren og spurgte, om han måtte låne toilettet. Det fik han lov til, og da han var gået, fandt kvinden ud af, at hendes guldarmbånd til en værdi af 20.000 kroner var væk.

Lidt senere på dagen hørte en 83-årig kvinde noget ved sin dør og gik ud og åbnede. En mand stod uden for og gav hende et Her og Nu-ugeblad. Han fik ikke mulighed for at komme ind.

- Vi vil rigtig gerne have, at borgerne husker at låse døre og vinder, også selv om de er hjemme. Og så opfordrer vi til, at pårørende til de ældre mennesker tager en snak med dem om det over kaffebordet, siger Niels Bach, politiassistent hos lokalpolitiet i Skive.

Samme signalement

De tre kvinder, der alle bor på Enghavevej i Glyngøre, giver mere eller mindre det samme signalement af manden, og derfor går politiet ud fra, at det er samme gerningsmand.

- Han opererer i det samme område, og vi gør, hvad vi kan, for at finde ham, siger Niels Bach.

Kvinderne beskriver ham som en lav mand på 150-160 cm, almindelig af kropsbygning og 25-30 år. Han har brun hudfarve og kort sort hår. Han taler dansk og havde en grøn/kaki-farvet skuldertaske med.