Liggesår skal undgås

To sygeplejersker fra Sygehus Thy-Mors har fået legat for deres indsats mod liggesår hos patienterne.

To sygeplejersker fra Sygehus Thy-Mors går lige nu rundt med et lille smil på læben. De har nemlig modtaget legater fra projektet "Patientsikkert Sygehus", for en særlig kreativ indsats mod liggesår hos patienterne.

Tryksårskonference

Legatmodtagerne er Bente Marie Ringgaard, kirurgisk afdelingssygeplejerske og Anna Louise Pedersen, kirurgisk sygeplejerske. Og legatet kan ikke bare bruges på hvad som helst - det skal nemlig dække omkostningerne til sygeplejerskenes deltagelse i en tryksårskonference i Kolding i marts.

Her præsenterer teamet fra Sygehus Thy-Mors deres indsats, nemlig en poster-kampagne, der skal skærpe opmærksomheden hos personalet på pleje af tryksårstruede patienter.

Højere sikkerhed for patienterne

Sygehus Thy-Mors er sammen med fire andre sygehuse i Danmark udvalgt til at løfte patientsikkerheden i det danske sygehusvæsen.

Projektsygehusene har sat sig som mål at reducere antallet af dødsfald med 15 % og utilsigtede skader med 30 % ved bl.a. at reducere forekomstens af sygehuserhvervede tryksår med 50 %. Erfaringer fra udlandet viser, at forekomsten af sygehuserhvervede tryksår kan elimineres til 0, når patientsikkerheden styrkes.