Redningsaktion i gang ved Søndervig

En redningsaktion er lige nu i gang på stranden ud for Søndervig.

En livredder slog alarm, da en mandling badegæst drev til havs. Arkivfoto.
En livredder slog alarm, da en mandling badegæst drev til havs. Arkivfoto.
Foto: Scanpix / Henning Bagger

Opdateret: Redningsaktionen er nu afblæst. Ingen nødstedt badegæst blev fundet.

Der er netop nu gang i en redningsaktion ved kysten nær Søndervig. Det forklarer Bjarne Askholm, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi:

- Vi har fået en melding på 112 fra en livredder, der fortæller, at hun har observeret, at en mandling person er drevet til havs.

Han han nu aktivteret redningsaktionen i Hvide Sande og redningscentret, der skal tage stilling til, om også redningshelikopteren skal i luften. 

Efterfølgende har kilder på stedet fortalt til TV MIDTVEST, at en redningshelikopter nu også deltager i eftersøgningen af manden.

Ingen savner badegæst

Politiet modtog alarmopkaldet kort før kl. 17. Siden er det gået stærkt med at få iværksat redningsaktionen. 

Lige nu er politipatrulje i færd med at fined pårørende til badegæsten, der endnu ikke er fundet i vandet. Ingen pårørende har indtil videre meldt en mand savnet.

- Er der nogen der savner en mandlig svømmer, eller selv har været i problemer og selv kommet i land?, spørger Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Håber på lykkelig udgang

Vagtchefen kan endnu ikke fortælle yderligere om hændelsen. Men han håber på, at vind og vejr kan hjælpe til, at den mandlige badegæst bliver reddet sikkert i land. 

- Jeg kender ikke de eksakte vejrforhold derude lige nu, men blæsten er tilforladelig og vandet er varmt, så vi kunne håbe på, at det ender med en lykkelig udgang, lyder det fra Bjarne Askholm.