For lidt Holstebro i klubnavn

Der er for lidt Holstebro i Team Tvis Holstebro. Håndboldklubben pønser på at ændre navn. Folk i Tvis siger nej.

240313_Team_Tvis_Holstebro.jpg

Der er for meget Tvis og for lidt Holstebro i Team Tvis Holstebro. Det kan lyde som sludder. Men faktum er, at TV-kommentatorer og andre, der beskæftiger sig med håndbold, ofte kun omtaler den nordvestjyske håndboldklub som TTH eller bare Tvis.

Holstebro Kommune lægger i øjeblikket 725.000 sponsorkroner hos Team Tvis Holstebro om året. Et beløb der ventes at stige betragteligt i den kommende sæson. Holstebros borgmester, H.C. Østerby (A), ser gerne, at Holstebro får en mere tydelig plads i håndboldklubbens navn. For ham handler det om markedsføring og valuta for pengene.

- Det her det drejer sig i mine øjne om, hvordan vi får den bedste branding-værdi af Holstebro i årene fremover, som et regionalt fyrtårn, siger H.C. Østerby.

Utilfredshed i Tvis

Men i landsbyen Tvis er man alt andet end tilfreds med planerne om at ændre håndboldklubbens navn. Godt nok er det Holstebro, der er storebror - det er her, kampene bliver spillet. Men det var i Tvis, i hvert fald herrehåndbolden begyndte. Da Tvis KFUM og Holstebro-klubben HH90 i sin tid valgte at fusionere - da spillede Tvis-herrerne i ligaen, mens damerne i HH90 var at finde i første division.

- Man er nødt til at respektere de mange mennesker, som faktisk mener, de har andel i denne her klub, som har det navn, den nu engang har, siger Thomas Hjermitslev.

Thomas Hjermitslev står bag en Facebook-gruppe, der kæmper for også i fremtiden at bevare Tvis i håndboldklubbens navn. Foreløbig har mere end 500 personer valgt at være med. På chefkontoret i Team Tvis Holstebro værdsætter man engagementet - men fastholder, at det er på sin plads at ændre klubbens navn.

- Vi vil gerne tilgodese dem, der betaler festen. Det må være ret og rimeligt. Det er derfor vi har truffet den beslutning om, at vi skal finde et navn, hvor Holstebro fylder mere, siger Jacob Jørgensen, direktør i Team Tvis Holstebro.

2:11
Holstebro Kommune og sponsorerne vil have nyt navn til byens håndboldklub