Lidl-røver er dømt for rockermord

Den efterlyste Lidl-røver er tidligere dømt for mordet på en Bandidos-rocker. Politiet betegner ham som farlig.

Lidlroeveri3.jpg

Den 30-årige Kasper Leif Smedegaard Knudsen, som i øjeblikket er efterlyst af politiet for to røverier og for  overfald på to politifolk, har en langt værre forbrydelse på samvittigheden.

Tilbage i 2000 sendte et nævningeting i Vestre Landsret Knudsen 12 års fængsel for drabet på Bandidos-rockeren Morten Viggo Laursen, der blev skudt og dræbt i sin lejlighed i Horsens i 1999. Det skriver Ritzaus Bureau.

Kone og syv-årig så mordet

Det var Knudsen, der rettede et haglgevær mod rockeren og trykkede på aftrækkeren to gange. Drabet blev overværet af Laursens kone og hendes syvårige søn. Kvinden vidnede mod Knudsen, da sagen var for retten.

Under sagen kom det frem, at Knudsen og to andre mænd havde opsøgt rockeren for at hævne nogle personlige uoverensstemmelser.

Skulle kun have været skudt i benene

Det blev aftalt, at Knudsen skulle have et haglgevær med for en sikkerheds skyld. Men planen var, at Laursen i værste fald kun skulle skydes i benene. De to skud ramte ham henholdsvis i låret og i ryggen.

Rockerens kone tilkaldte en ambulance, men kvæstelserne fra haglgeværet var så alvorlige, at hans liv ikke stod til at redde.

Medhjælpere slap med straffe for grov vold

De to andre mænd, der var med ved drabet, er begge statsløse palæstinensere. De slap med at blive dømt for grov vold og med straffe på henholdsvis halvandet og tre år.

Kasper Leif Smedegaard Knudsen er tirsdag blevet efterlyst af Sydøstjyllands Politi. Han mistænkes for at have overfaldet to politifolk med spark og peberspray. Overfaldet skete, efter at Knudsen var kørt galt i sin bil i Hedensted.

Hjemmerøveri og røveri mod Lidl i fredags

Efter episoden med politifolkene begik Knudsen ifølge politiet røveri mod en familie i deres hjem i Horsens. Her stak han blandt andet af med familiens bil efter at have truet dem med en pistol.

Fredag aften var Knudsen så ifølge politiet nået til Skjern, hvor han begik røveri mod et Lidl-supermarked. Her slap han af sted med et større pengebeløb.