Lever som musicalstjerne: - Langt større end jeg turde drømme om

Diluckshan Jeyaratnam har vundet priser på stribe for sine roller på musicalscener rundt omkring i verden. Nu drømmer talentet fra Herning om at spille på Broadway i New York.

Det er kun halvandet år siden, han blev uddannet, men 27-årige Diluckshan Jeyaratnam fra Herning allerede er en af landets mest lysende musicalstjerner.

- Det her er langt større, end jeg nogensinde havde turde drømme om, siger Diluckshan Jeyaratnam, der er musicalstjerne.

quoteJeg havde ærlig talt ikke regnet med, at det ville ske så hurtigt.

Diluckshan Jeyaratnam

Han blev færdiguddannet fra Det Danske Musicalakademi i juni måned sidste år, men hans karriere har i den grad taget fart allerede. Det seneste år har han høstet både store priser og store hovedroller i ind- og udland. Nu drømmer han så om det ultimative - nemlig Broadway i New York.

- Selv da jeg var kommet ind på akademiet, og tænkte, jeg skulle leve af det her en dag, da drømte jeg ikke stort, men håbede bare, jeg kunne leve af det her i Danmark. Men nu er jeg nået til et punkt, hvor jeg ikke vil lægge låg på noget. Jeg vil gerne holde alle muligheder åbne, siger han.

27-årige Diluckshan Jeyaratnam er i dag en af landets mest lovende musicalstjerner
27-årige Diluckshan Jeyaratnam er i dag en af landets mest lovende musicalstjerner
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Han er aktuel i en af hovedrollerne i musicalen Tarzan, hvor han spiller Tarzans gorillaven Terk. Og rollen som Terk er bare én af de mange store roller, han har haft. Øverst på CV’et står hovedrolle som Moses i Prinsen af Egypten. En hovedrolle der indbragte ham Reumerts Talentpris.

- Det der med at få lov til at spille hovedrollen som den første i hele verden, det betød rigtig meget for mig. Og at det skete så tidligt i min karriere – jeg havde ærlig talt ikke regnet med, at det ville ske så hurtigt, siger Diluckshan Jeyaratnam.

Karrieren er gået hurtigt for det unge talent, der er født og opvokset i Herning. Og som så mange andre unge, så begyndte hele drømmen med god opbakning hjemmefra.

quoteDer er en kolossal stor spilleglæde, og han har også talentet til at udfylde det. Og det er pragtfuldt at se.

Anders Bircow, Kunstner og medspiller i Tarzan

- Min far tog mig op på scenen med sit band da jeg var fire år. Han troede, jeg kunne noget. Han mente, at jeg lige så godt kunne vænne mig til det, og se om det var noget for mig -  Og det var det jo så tydeligvis, siger Diluckshan Jeyaratnam.

Lige for tiden spiller han sammen med den kendte skuespiller Anders Bircow i stykket Tarzan på Fredericia Teater. Og den garvede skuespiller har kun ros tilovers for sin unge kollega.

- Det, der er helt gennemgribende for hans performance, det er, at der er en kolossal stor spilleglæde, og han har også talentet til at udfylde det. Og det er pragtfuldt at se, siger Anders Bircow, Kunstner og medspiller i Tarzan.

Diluckshan Jeyaratnam gør sig klar til rollen som Tarzans gorillaven Terk.
Diluckshan Jeyaratnam gør sig klar til rollen som Tarzans gorillaven Terk.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Men selvom succesen er stor i Fredericia, så har turen til USA, musicalens hjemland, tændt noget i de brune øjne. Diluckshan Jeyaratnam tør godt drømme om noget, der er endnu større end det herhjemme.

- Det der med at kunne stå på en scene som Broadway eller Westend i London, det var måske ikke så langt væk, som jeg troede til at starte med, siger han.

Til næste år genoptager Diluckshan Jeyaratnam rollen som Moses på det kongelige teater i København, som han har spillet med i før.