Lettede gymnasieelever fik computere tilbage

Gymnasieelever fra Bjerringbro og Ikast-Brande fik i dag deres 22 stjålne computere tilbage hos politiet.

pcere.jpg
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Mange timers hårdt skolearbejde, computere og mobiltelefoner blev i dag udleveret af politiet i Viborg. En vaks gymnasieelev slog alarm, da to eftersøgte tyve trængte ind på Viborg Gymnasium, og derfor kunne lettede gymnasieelever få deres stjålne computere tilbage.

- Det er dejligt. Især at få alle sine skoleting tilbage med alle de noter, man har skrevet de sidste par år. Det havde jeg ikke lige regnet med, efter de var pist væk, siger gymnasieelev i 2.z på Ikast-Brande Gymnasium Mikkel Skovbjerg.

Omkring halvdelen af tyvekosterne fra to tyverier på Ikast-Brande og Bjerringbro Gymnasium er allerede blevet afhentet.

- Nu kan vi jo lave lektier, lave vores afleveringer igen og følge med i skolen. Det er meget rart, siger Casper Kainamura fra samme klasse. 

For en uge siden fik en gymnasieklasse i Bjerringbro stjålet ejendele for over 100.000 kroner. Alt lige fra computere, mobiltelefoner, punge og meget andet blev stjålet, mens eleverne var til idræt. 

To tyve stod bag, og de fortsatte deres togt på Ikast-Brande Gymnasium. Her blev de fanget på et overvågningskamera, og det endte med at fælde dem på deres tredje togt.

Da de to tyve trådte ind på Viborg Gymnasium blev de nemlig genkendt af Stefanie Mortensen, som havde set politiets efterlysning.

- Da vi finder ud af, at det er dem på overvågningsbillederne bliver vi lidt nervøse og ved ikke rigtig, hvad vi skal gøre af os selv. Til sidst valgte vi så at gå op og slå alarm, siger Stefanie Mortensen. 

Stefanie Mortensen der genkendte tyvene fra overvågningsbilleder.
Stefanie Mortensen der genkendte tyvene fra overvågningsbilleder.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Sammen med nogle medstuderende fik hun kontaktet politiet, og tyvene blev anholdt. 

- Vi er rigtig glade for at kunne levere tyvekosterne tilbage til dem, de er stjålet fra.  Desværre er det ikke så tit, vi har mulighed for det, siger politikommissær Henrik Thomassen. 

1:24