Lennart Qvist forlader Venstre

Politikeren fra Ringkøbing-Skjern har meldt sig ud af Venstre, fortæller han til Ringkøbing-Skjern Dagblad.

Lennart Qvist i går aftes, da han stadig var medlem af partiet.
Lennart Qvist i går aftes, da han stadig var medlem af partiet.
Foto: TV MIDTVEST

I dag har det markante Venstre-byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune Lennart Qvist meddelt, at han forlader partiet. Det bekræfter han overfor Ringkøbing-Skjern Dagblad.

- Da jeg ikke synes, jeg har den fornødne opbakning fra store dele af Venstres bagland, har jeg dags dato meldt mig ud af Venstre, og trækker mig derfor som mulig folketingskandidat samt som gruppeformand for Venstres byrådsgruppe og som medlem af Venstres Hovedbestyrelse. Jeg fortsætter herefter i byrådet som løsgænger, siger Lennart Qvist til dagbladet.

Mulig folketingskandidat

Så sent som i går fortalte Lennart Qvist, at han frygtede splittelse i Venstre i Ringkøbing-Skjern. Han var på daværende tidspunkt stadig en af partiets fem nye bud på en kandidat til Folketinget, efter Esben Lunde Larsen har forladt politik.

- Når man har de her kampvalg, og man ender i en situation, hvor det er meget, meget tæt, så er det en risiko, sagde han i går.

Lennart Qvist kæmpede om borgmesterkandidaturet tilbage i 2016. Ved den lejlighed tabte han snævert til den nuværende borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

2:40
Se indslaget fra i går aftes, hvor vi så nærmere på den mulige splittelse i Venstre.