Lene Kjelgaard: Teltlejre er den eneste mulighed

Borgmester i Thisted Lene Kjelgaard Jensen ser ikke flygtninge-teltlejrene som den ideelle løsning, men den bedste på nuværende tidspunkt.

Lene Kjeldgaard

I næste uge vil der blive oprettet teltlejre med plads til 200 asylansøgere i Thisted. Borgmester Lene Kjelgaard Jensen ser teltlejrene som den eneste mulighed i øjeblikket.

- Jeg synes, det er et svært problem at løse. Vi ved jo godt, at det på denne her tid af året ikke er spændende med teltlejre. Men jeg tror, at når vi skal finde nogle hurtige pladser, så er det her den bedst mulige løsning, siger borgmesteren.

En del af asylansøgerne vil blive indkvarteret i beredskabscentrets bygninger. Men de, der ikke er plads til, vil blive indkvarteret i telte med plads til ti personer i hver. Lene Kjelgaard Jensen tror, det bliver nødvendigt med ekstra plads i form af teltlejre.

- Vi er ved at afsøge, hvilke muligheder der er for at finde ekstra kapacitet. Men det tager jo lidt tid at finde pladserne. Derudover skal vi også bruge nogle af vores boliger til at huse kvoteflygtninge og de asylansøgere, som i forvejen bor på asylcentrene, siger Lene Kjelgaard Jensen.

På nuværende tidspunkt har Thisted Kommune omkring 600 asylansøgere indkvarteret.