Lemviger ny biskop i Ribe

Elof Westergaard bliver ny biskop i Ribe Stift. Vandt første valgrunde med 64,35 procent af stemmerne.

elof_westergaard.jpg

Allerede efter første valgrunde har Ribe Stift fundet sin nye biskop. Det bliver den 52-årige Elof Westergaard der trækker bispekåben på efter Elisabeth Dons Christensen.

Elof Westergaard vandt i første valgrunde over Thala Vibeke Juul Holm og Poul Ivan Madsen. Thala Vibeke Juul Holm fik 178 stemmer. Poul Ivan Madsen, der er provst i Skjern, fik 245 stemmer.

Elof Westergaard fik hele 769 stemmer. Dermed fik han mere end 50 procent af stemmerne og slipper for at komme ud i en ny valgrunde.

Provst i Silkeborg

Elof Westergaard er født i Lemvig. Han har været sognepræst i Husby, Sdr. Nissum og Thorsminde i Ribe Stift i perioden 1991-2005. Nu er Elof Westergaard sognepræst i Mariehøj og provst i Silkeborg.

Elof Westergaard bliver indsat som biskop ved bispevielsen den 1. juni.

Dramatisk valgkamp

Valgsejren kom i hus efter en sjælden dramatisk valgkamp i det sydvestjyske provsti.

Dramatikken skyldes, at den nyvalgte biskop af en præst i tidsskriftet Tidehverv er blevet kaldt kætter, fordi han ifølge beskyldningerne har skrevet i en bønnebog, at han ikke tror på en overnaturlig, skabende gud.

Anklagerne har sammenlignet Elof Westergaard med Thorkild Grosbøll, der for 10 år siden under stor opmærksomhed blev suspenderet fra sin stilling som præst på grund af sit gudssyn.

Anklagerne har været det store emne på de valgmøder, der har været afholdt med de tre kandidater.

I de lokale dagblade har der været en strøm af læserbreve både for og imod kandidaten, der altså endte med at vinde valget stort.

2:06
Elof Westergaard vandt første valgrunde af bispevalget i Ribe Stift.