Lemvigborgere fangede litauisk tyvebande.

4 litauere forsøgte tyveri i en sportsforretning men måtte overgive sig, da Lemvigs borgere jagtede dem gennem byen.

I Sportigan i Lemvig har man før prøvet, at litauere stjæler tøj ved højlys dag.I dag var der så igen besøg af 4 litausike mænd i butikken.

- De fiser rundt alle fire, og vi er sikre på, at de har taget noget, fortæller indehaver Mie Steensen, der stadig er oppe at køre efter en storstilet tyvejagt gennem Lemvig.

De tre forsvinder ud af butikken, mens den fjerde er i prøverummet.

- Vi kan se at alt det tøj, han har taget med derind, er væk. Og pludselig falder en mærkeseddel ned bag fra spejlet.

Indehaveren og en anden ekspedient får lov at kigge i litaurens taske, og den viser sig at være fuld af tyvekoster.

- Rasmus og jeg tager godt fat i ham, men han rusker sig fri og slipper væk, fortæller Mie Steensen og fortsætter:

- Jeg tænkte, det var ærgerligt, når vi nu havde fat i ham, og så stak jeg efter ham ude på gaden, for det skulle de overhovedet ikke slippe godt fra.

Samtidig med at Mie Steensen løb efter tyven, kom to af de andre litauere styrtende ud fra Tøjeksperten, mens Mie Steensen fortsatte højtråbende efter manden fra prøverummet:

- Jeg råbte stooop, mens jeg løb efter ham gennem byen ned til havnen.

Det endte med at Mie Steensen, hendes personale og andre lemvigborgere fik fanget de tre. Den fjerde og sidste blev lidt senere fundet i en trappeopgang, hvor han ellers havde gemt sig godt.

- Der var simpelthen så mange gode mennesker, der hjalp os, fortæller Mie Steensen.

Jagten, som varede lidt mindre end en time, førte borgerne hen til en bil, der kunne være tyvenes. Da politiet fik åbnet den, var der andre tyvekoster i den.

- Det er noget lort med de her åbne grænser. Al den tid vi har brugt på det i dag og så det retslige, der følger med i morgen, sukker den 29-årige udkørte indehaver af Sportigan lige inden lukketid.