Lemvig-virksomheder vilde med flygtninge

I Lemvig står virksomhederne nærmest i kø for at ansætte de flygtninge, der har fået opholdstilladelse i området.

JOB.jpg

Der er kamp om de flygtninge, der bosætter sig i Lemvig Kommune. De lokale virksomheder er ellevilde for at få fat i den nye arbejdskraft.  

En af de virksomheder, der melder sig i kampen om flygtningeressourcerne er entreprnørfirmaet Søren V. Jensen, hvor de både mangler betonarbejdere og murere.

- Hvis de har kvalifikationerne, så kan vi jo ligesågodt bruge en, der er fra Syrien til at binde jern ned i motorvejen, som vi kan bruge en dansker. Hvis bare vi kan snakke med dem, så kan vi sagtens bruge dem, siger Tom Broeng, der er medejer af Lemvig-firmaet.

Det er en attitude, som borgmester Erik Flyvholm sætter pris på. Der er nemlig ikke ret mange ledige hænder tilbage i kommunen.

- Vi kan jo se allerede i dag, at der bliver rekrutteret folk fra udlandet, som arbejder på virksomhederne i vores område, og det hilser vi velkommen. Vi håber selvfølgelig, at nogle af de her flygtninge, der kommer til vores område, kan være med til at udvikle området og også bide sig fast på arbejdsmarkedet og få skabt sig en god tilværelse her.

Jobtilbudene skorter det i hvert tilfælde ikke på. Også hos PR-virksomheden ReklaMika, kan de se potentialet i den nye arbejdskraft.

- Der kommer jo ikke ny arbejdskraft til sådan et område som Lemvig ret tit og er mulighederne i de flygtninge, der kommer, så ville det jo være tåbeligt ikke at udnytte dem, siger Otto Bundgaard, direktør hos ReklaMika.

Lemvig Kommune vurderer, at der bor omkring 300 flygtninge med opholdstilladelse i området.