DK2020: Lemvig vil være frontløber i kampen for klimaet

Lemvig Kommune vil være en del af Realdanias projekt DK2020. Kommunen skal dermed arbejde på, at man inden 2050 bliver CO2-neutral.

Lemvig vil være en del af et ambitiøst projekt, der skal gøre kommunen CO2-neutral senest i 2050.
Lemvig vil være en del af et ambitiøst projekt, der skal gøre kommunen CO2-neutral senest i 2050.
Foto: TV MIDTVEST

De har i forvejen fokus på klima. Det bliver blot forstærket af ambitionen om at komme med i DK2020. 

Det skriver Lemvig folkeblad. 

Realdania søger 20 kommuner til projekt DK2020. Kommuner der skal gå forrest i kampen mod klima-udfordringerne. Står det til Lemvig Kommune, så skal en af pladserne i projektet være deres. 

- Vi står i forvejen solidt til at komme med blandt de 20 kommuner. Vi er i forvejen langt med grøn energi. Klimatorium, højvandsikring og meget andet, og det vil være en god branding af vores kommune, hvis vi kan blive synliggjort, ved at være med her. Det er en naturlig forlængelse af det arbejde, vi i forvejen har gang i, siger borgmester Erik Flyvholm (V) til Lemvig Folkeblad. 

I ansøgningen om at komme med i projektet skal Lemvig beskrive, hvordan de vil arbejde målrettet for at gøre kommunen CO2-neutral inden år 2050. Derudover skal man også beskrive, hvordan man vil tilpasse sig klimaforandringer med stigende vandstand og mere nedbør.

I arbejdet vil kommunen, hvis de bliver en af de udvalgte DK2020-kommuner, modtage støtte i form af mediedækning og faglig hjælp. Til gengæld forventes det af kommunerne, at de leverer arbejdstimer svarende til et årsværk til projektet. Det vil i Lemvigs tilfælde betyde en fordobling set i forhold til, hvad man aktuelt bruger af mandskabstimer på området. 

2:52
I Lemvig har man længe haft fokus på klimaforandringer.