Lemvig vil ikke være en del af storkommune

Mens politikerne i Struer og Holstebro Kommuner arbejder på at gøre de to kommuner til én, så tager de det helt roligt hos naboerne i Lemvig. Borgmesteren kan ikke se fordelene ved at være en del af en ny storkommune

lemvig_kommune.jpg

Både i Holstebro og Struer forbereder man et oplæg til, hvordan en kommunefusion kunne se ud. Politikerne i Lemvig overvejer ikke at blive en del af stor-kommunen.

- Jeg har svært ved at se, at det i forhold til de opgaver kommunen løser, at det skulle blive bedre for os at blive fem gange så store, siger borgmester i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm.

Spørgsmålet har ikke været politisk behandlet - men der tegner sig et klart flertal, der går ind for at klare sig selv. Lemvig kommune skal ikke søge om at komme med i en storkommune med Holstebro og Struer.

- Lemvig kommune kan tilbyde noget ved at stå uden for ved at være et alternativ til de tre meget store kommuner som kommer til at omgive os. Vi har jo Herning, Holstebro og Thisted Kommuner, der er meget store. Her kan Lemvig kommune tilbyde at være et alternativ, som en lille kommune, med den overskuelighed, som det vil kunne give, siger byrådspolitiker Elisabeth moltke fra SF.

Kommunalforsker Roger Buch mener, at en lille kommune bør overveje hvor meget indflydelse en lille kommune vil få i en sammenlægning.

- Det er svært at pege på og sige, at der er kæmpe fordele ved at være en stor kommune. Man kan finde argumenter for, at der er fordele ved at stå udenfor og være lille, siger kommunalforsker ved Danmarks Medie- og journalisthøjskole, Roger Buch

Før den store kommunalreform i 2007 blev indbyggerne i den gamle Lemvig Kommune spurgt, hvem de helst ville slås sammen med. Her stemte 58 procent for en sammenlægning med Thyborøn-Harboøre, hvor41 procent stemte på Holstebro.

Se interviewet med Lemvig Kommunes borgmester, Erik Flyvholm

1:49