Lemvig-Thyborøn Håndbold får bøde og pointstraf

Lemvig-Thyborøn Håndbold bliver taberdømt i tre kampe og får en bøde for at spille med ikke-registreret spiller.

Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold bliver fratrukket point fra tre kampe og får en bøde på 25.000 kr for at spille med en spiller, der ikke var registreret i DHF's kontraktdatabase. Det fastslår en afgørelse af DHF's disciplinærinstans.

Spilleren Simon Gade har været registret som TTH Holstebro-spiller i DHF’s kontraktdatabase, på trods af, at han har spillet fem kampe for Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Klubben bliver nu fratrukket seks point for de kampe, der er vundet med Simon Gade på holdet.  Det drejer sig om kampe mod HØJ, Ajax og Otterup HK

Dansk Håndbold Forbund har i den forbindelse undersøgt om der er sket en fejl fra forbundets side, hvilket der ikke er.

Selv om både TTH og Lemvig-Thyborøn Håndbold i sagen argumentere for, at der er sket en beklagelig fodfejl, står disciplinærinstansen fast på, at reglerne skal overholdes, og at Lemvig Håndbold skal straffes for overtrædelsen.

- Det bemærkes således, at uanset om Lemvig-Thyborøn Håndbold måtte have været i god tro, uanset om der måtte have været en aftale om TTH Holstebros indsendelse af lejeaftalen til DHF til godkendelse og registrering, og uanset om der i øvrigt måtte have været undskyldelige omstændigheder, fx vedrørende placeringen af en underskrift i lejeaftalen, er dette uden betydning for den objektive regel i Ligareglementets § 11, stk. 2, hvor den blotte konstatering af en forenings benyttelse af en ikke-spilleberettiget spiller medfører bøde og tab af kamp, står der i afgørelsen.