Lemvig får egen krabbefestival

Smagsprøver på krabbeprodukter og kvalitetsfødevarer i lange baner skal trække tusindvis af gæster til Lemvig Havn.

Krabbe1.jpg

En Krabbefestival skal trække tusindvis af gæster og turister til Lemvig Havn den 15. og 16. september 2017. Det oplyser Lemvig Kommune i en pressemeddelelse. 

- Den spændende begivenhed sætter fokus på vores helt unikke fødevarekammer i det vestjyske og giver lokale borgere, gæster og turister oplevelser i absolut topklasse,” siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune.

Ideen til Krabbefestivalen kom op under en workshop tidligere på året om, hvad Lemvig By kan blive mere kendt for. I kølvandet på dannelsen af Nordisk Krabbe Kompagni på Lemvig Havn – søsterfirma til Jeka Fish, der står bag brandet Havet´s, tog projektet fart.

- Vi laver kvalitetsprodukter af taskekrabber hvert år. Krabbefestivalen i Lemvig medvirker til at servere krabber for danskerne og sætter fødevaren på landkortet, siger marketingsansvarlig Lasse Kristensen fra Nordisk Krabbe Kompagni.

Hele egnens attraktive palette af fødevarer vil blive eksponeret op til og under festivalen. Og områdets unikke stedbundne kvaliteter historier bliver fremhævet.

- Vestjylland har gennem tiderne været hjemsted for produktion af gode fødevarer med tæt tilknytning til landskabet, Limfjorden og Nordsøen. Det vil vi fortsat gerne sætte fokus på, så gæster og beboere i endnu højere grad kommer til at smage på vores egn, siger projektleder Thomas Holst fra Geopark Vestjylland.

En af Lemvig Havns markante butikker, Bjarnes Fisk, er også gået med i gruppen bag Krabbefestivalen.

- Indsejlingen til – og omgivelser på Lemvig Havn - er blandt Danmarks absolut smukkeste. Vi er overbevist om, at en Krabbefestival vil trække mange mennesker til havnen og når de først har været her, så vil de helt sikkert vende tilbage igen, siger Karina Steffensen, indehaver af Bjarnes Fisk. 

I styregruppen bag festivalen sidder repræsentanter fra Lemvig Kommune, Jeka Fish/Nordisk Krabbe Kompagni, Geopark Vestjylland. Bjarnes Fisk og Lemvig Handel.