Lejere i Herning frygter stigninger i huslejen

Herning Kommune vil sætte flere bygninger i midtbyen til salg. Uvisheden om en ny ejer, får lejere til at frygte, at huslejen stiger.

Herning lejligheder
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Herning Kommune vil sætte flere bygninger i midtbyen til salg. I alt drejer det sig om ni udlejningsejendomme med i alt 44 lejemål. Uvisheden om en ny ejer, får lejere til at frygte, at huslejen stiger. Og nogle er også bekymrede for, om de overhovedet får lov til at blive i ejendommen.

- Jeg frygter, at de måske laver det om til andeler, og at huslejen stiger lidt. Folk har været vant til at se mig her i 25 år, så hvis jeg flytter, påvirker det min forretning, siger René Mortensen, der haft fodterapeut-virksomhed her i 25 år.

Onsdag har TV MIDTVEST talt med flere beboere af de udlejningsejendomme, der bliver sat til salg. De fleste frygter huslejestigninger. Og ikke uden grund ifølge Lejernes Landsorganisation.

For selvom en ny ejer skal køre videre med de gamle lejekontrakter, kan huslejen sættes markant op, hvis der skal renoveres eller bygges om.

- Så stiger lejeprisen. Der er ikke nogen form for sikkerhed i det her, siger Lars Dohn, næstformand i Lejernes Landsorganisation.

- Jeg kan godt forstå bekymringen. Det, der er at sige, er jo, at det kan jo gå hurtigere med en huslejestigning hos en privat, det kan også gå langsommere. Det afhænger af om en privat vil være hurtigere eller langsommere til at skifte køkkener og vinduer ud, end kommune vil være, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.

Mangel på almene boliger

I forvejen er der mangel på almene boliger i Herning til lave priser. Ifølge Fællesbo er der ventelister på op imod et år.

- Der er ingen tomme almene boliger, de kan flytte over i, og de billige boliger er forsvundet. Hvis man nu sælger de kommunale boliger også, så er der ikke andre muligheder, siger Lars Dohn.

Herning Kommune forventer at kunne sætte ejendommene til salg i løbet af en måneds tid.

Ifølge Lars Krarup vil byrådet i den nærmeste fremtid sætte byggeprojekter med billige almene boliger i gang flere steder i kommunen.

2:09
Herning Kommune vil sætte flere bygninger i midtbyen til salg. Uvisheden om en ny ejer, får lejere til at frygte, at huslejen stiger.