Leif fangede to sjældne ugler på kamera - var tæt på at græde af glæde

Uglerne er filmet i en grusgrav i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Forventningerne var ikke store, da fugleentusiasten Leif Sundby Pedersen fra Videbæk ville tjekke sit vildtkamera fra sin telefon fredag aften.

Men han spærrede dog hurtigt øjnene op, da han så, at to store Hornugler, som er Europas største ugle-art, sad lige foran hans overvågningskamera i en grusgrav i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg løb ind til fruen for at fortælle det. Jeg var helt oppe at køre. Selvom jeg aldrig græder af glæde, så var det tæt på, lyder det fra en glad Leif Sundby Pedersen.

- Det er for vildt, det jeg har fanget på kamera. Det er også heldigt, at de lige laver reden foran vores kamera. Det er virkelig specielt at kunne følge med så tæt på.

Stor Hornugle

Vågnede med gåsehud

Billederne blev optaget fredag aften ved 20-tiden ved hjælp af hjemmelavet live-udstyr, der tæller router, bilbatterier og antenner.

Men det var først i dag, Leif Sundby Pedersen fik hentet sit videomateriale hjem.

- Jeg vågnede allerede klokken fem i morges. Jeg havde gåsehud over hele kroppen, så jeg måtte bare skynde mig ud og få fat i videoerne.

- Det er stort. De kunne lige så godt have lavet reden 10 meter ved siden af vores kamera, lyder det fra Leif Sundby Pedersen.

Det er ikke første gang, han fanger hornuglen på film. Tilbage i juni 2018 havde Leif Sundby Pedersen også held til at forevige den store hornugle med sine vildtkameraer.