Ledigheden blandt sygeplejersker er eksploderet

Store besparelser i sundhedssektoren har betydet at ledigheden blandt sygeplejersker i Region Midtjylland er steget markant det sidste halve år.

sygeplejerske001.jpg

I januar var der i Region Midtjylland 35 sygeplejersker der gik ledige. I august er det tal steget til 117. Altså er der sket mere end en tredobling af antallet af ledige sygeplejersker i regionen.

Det er især de nyuddannede sygeplejersker, som mærker konsekvensen af de mange besparelser. Og det får Dansk Sygeplejeråd til at råbe vagt i gevær. For, hvis ikke der er job til sygeplejerskerne, når de er færdige med skolen, så forsvinder de fra faget. .

- De sygeplejersker dem risikerer vi fuldstændig at miste. De går ud og tager nogle andre jobs, fordi der er masser af andre jobs at finde for sygeplejersker og det betyder, at så har vi dem ikke i fremtiden, advarer Næstformand i DSR, Kreds Midtjylland, Bente Rasmussen.

Men det er vilkårene i sparetider forklarer Direktør i Hospitalsenheden Vest, Henning Vestergaard.

- Sådan er det jo i en periode hvor økonomien strammer til og vi skal holde økonomirammerne. Det gælder i den private sektor og det gælder i den offentlige sektor. Vi skal holde rammen og hvis ikke vi har råd til at ansætte folk jamen så kan vi jo ikke gøre det, siger Henning Vestergaard.

Lise Christensen fra Herning er en af de sygeplejerskestuderende, som muligvis må gå fra skolebøgerne til A-kassen- Hun er færdig med sygeplejerskeuddannelsen til januar. Den stigende ledighed har fået hende til at tænke over fremtiden.

- Selvfølgelig vil man gerne ud og bruge det, som man har lært her de sidste 3 år. Men altså tiden vil jo vise, hvis ikke der er arbejde, så må man jo finde andre græsgange, siger Lise Christensen.

Om godt et halvt år kan Lise Christensen kalde sig for sygeplejerske. Og selvom det lige nu ser svært ud. Så håber hun stadig at kunne gå fra bøgerne til fast arbejde.