Ledige strømmer til vikarbureauer

Efter dagpengereformen blev indført er mange ledige i fare for at miste deres dagpenge. Fagforbundet 3F raser og siger, at reformen er slået fejl.

I 2010 forkortede regeringen dagpengeperioden fra fire til to år. Derfor er mange ledige nu i fare for at miste retten til dagpenge. Derfor vælger et stigende antal ledige at søge ind i vikarbureauer for hurtigt at finde arbejde og dermed genoptjene retten til dagpenge.

I Midt- og Vestjylland oplever flere vikarbureauer en stigning i antallet af ledige, der søger ind for at undgå at miste retten til dagpenge.

- Vi oplever, at der er endnu flere, der tilmelder vores bureau og vi oplever også, der er endnu flere der ringer til os og spørger, om de snart kommer ud, og om de kan komme ind til samtale siger Gitte Trier, der er afdelingsleder ved vikarbureauet Temp-team i Viborg.

Utilfredshed hos 3F

Også hos 3F i Viborg oplever de den samme søgning til vikarbureauer, og det bekymrer ham, da vikarer ikke har de samme rettigheder som fastansatte.

- Jeg synes det er meget betænkeligt at en stadig større del af lønmodtagerne de ikke har basale rettigheder som ret til opsigelse, ret til fritvalgskonto osv, siger Stanley Bach Mortensen der er formand for 3F i Viborg.

Han mener regeringen tog helt fejl, da de vurderede at 3-4000 ville blive ramt af reformen.

- Det seneste tal jeg har hørt det er 34700 som blev ramt i 2013. Det er ganske enkelt katastrofalt. Det er de færreste økonomier der kan klare så drastisk en nedgang, siger Stanley Bach Mortensen.

De Radikales medlem af beskæftigelsesudvalget Andreas Steenberg ser ikke er et problem i at flere ledige søger ind i vikarbureauerne.

- Det er udmærket, at folk tager et job som ikke er ønskejobbet, for det er bedre at have et job end ikke at have et. Det der kan være problematisk kan være, hvis de tager det på nogle vilkår, som er overenskomststridige, og det er selvfølgelig ikke i orden, siger Andreas Steenberg fra De Radikale.

Se et indslag om de ledige der strømmer til vikarbureauerne:

De ledige strømmer til vikarbureauerne. Efter dagpengereformen blev indført er mange ledige i fare for at miste deres dagpenge. Derfor oplever vikarbureauerne stor søgning.