Ledelse: Døgnhuset har flere skavanker

Psykiatriledelsen anbefaler at lukke Døgnhuset i Thisted, men de lokale stritter imod.

19PsykProtest.jpg

Onsdag var der demonstration til fordel for Døgnhuset og underskriftsudlevering til Region Nordjylland foran det psykiatriske sengeafsnit i Thisted. I den forbindelse var psykiatriledelsen fra Region Nordjylland dukket op. Og ifølge ledelsen er der gode grunde til at nedlægge afdelingen.

- Den er dyr, og vi (Døgnhuset red.) har nogle fysiske rammer, som ikke er optimale for patienterne, og vi har nogle udfordringer med at lave lægelige vagtplaner, fortæller Per Lund Sørensen, der er psykiatridirektør i Region Nordjylland.

Døgnhuset var tilbage i 2011 også lukningstruet, men med knap 2.000 underskrifter samlet ind på en uge, håber Døgnhusets støtter på fornyet opbakning fra regionsrådet.

- Folk har stoppet mig på gaden for at skrive under, så jeg håber, at politikerne vil se, at der er opbakning til Døgnhuset, siger Tina Jensen, der som tidligere patient har samlet underskrifter ind.

Foreløbigt er intet besluttet. Det er nemlig blot en anbefaling, psykiatriledelsen er kommet med.

1:56
På blot en uge har en gruppe borgere i thisted samlet 2000 underskrifter ind for at beholde det psykiatriske sengeafsnit Døgnhuset.