Lavenergiboliger er fremtiden

Stigende energipriser gør lavenergihuse attraktive. Men hvordan vælger man det rigtige hus?

passivhus.jpg

Når vi bygger nyt eller renoverer vores bolig, så vælger stadigt flere af os de energi-rigtige løsninger. Det skyldes først og fremmest de massive prisstigninger på energi.

Fra 2002 til i dag er el-udgiften for en familie på fire i parcelhus steget fra 8.500 kroner til 11.500 - altså en stigning på tre tusinde kroner.

Yderligere stigninger i vente

Og ifølge energi-ministeren skal en gennemsnitlig familie regne med at betale yderligere 1.300 kroner mere om året for el i 2020, med det nye energiforlig. Også varmeregningen vil vokse, især for husstande med fjernvarme. I 2020 vil varmeregningen her være vokset med mellem 2-3000 kroner om året.

Et hav af muligheder

Men der er et hav af muligheder at vælge imellem, hvis man ønsker at opføre et lavenergihus, en foreløbig opgørelse viser ikke mindre end 25 forskellige tilbud! Flere af dem bygger på passivhus-konceptet, som er et certificeret, tysk koncept og som nyder stor anerkendelse i hele verden.

Troels Kildemoes, som er en af pioneerne i Danmark indenfor lavenergihuse og medstifter af sammenslutningen passivhus nordvest, som er Danmarks største erhvervsnetværk indenfor super-lavbyggeri, giver her gode råd om, hvordan, man skal vælge:

1:26